Norra Skog höjer priserna – mer pengar till skogsägarna

Nu höjer Norra Skog priserna till skogsägare på specialsortimentet, till exempel lednings- och stängselstolpar, svarvtimmer och stamblock. Förändringen gör att skogsägarna får mer kvar i plånboken och att varje träds potential tas tillvara.

– Vi jobbar ständigt för att förbättra erbjudandet till våra medlemmar. Det här är nästa steg, säger Jonas Arvidsson, marknadschef Virke på Norra Skog.

Publicerad 2 april 2024

Norra Skog erbjuder ett brett utbud av skogliga tjänster som gör skogsägandet enklare – med målsättningen att skapa lönsamhet för alla medlemmar både på kort och lång sikt. Och föreningen har jobbat länge med att stärka sitt erbjudande till skogsägarna ytterligare. Grundpriserna i prislistorna har höjts, liksom den unika vinstdelningen. Föreningen har även ökat premierna för de som bygger skogsbilvägar samt för avverkningar vid barmark. 

– Nu tar vi nästa steg och höjer priserna på våra specialsortiment. Vi strävar alltid efter att maximera värdet i varje skog och därför jobbar vi med en rad olika sortiment, det ger oss en stor mångfald och stor valmöjlighet. Vårt unika sortiment höjer värdet för skogsägarna – och det kan ingen annan erbjuda, säger Jonas Arvidsson.  

Prishöjningen berör specialsortimentet på till exempel lednings- och stängselstolpar, svarvtimmer och stamblock. 

– Skogsägare som har skogar med dessa produkter kommer nu få ett ännu högre avverkningsnetto. Om man dessutom är medlem får man ytterligare plus i affären genom vår vinstdelning säger Jonas Arvidsson.