Handel med insatser

Norra Skog ägs av sina medlemmar och vinsten som skapas går tillbaka till medlemmarna i form av vinstdelning. En del av vinstdelningen är i form av insatsemission som är ett påslag per m3fub på tidigare rundvirkesleveranser till föreningen. Insatsemission betyder att pengarna tillförs dig men samtidigt är bundna till föreningen tills du som medlem har rätt att ta ut din insats.

Ordinarie medlemmar och seniormedlemmar kan köpa och sälja emitterade insatser. Handeln sker mellan Norra Skogs medlemmar och du kan lägga dina köp- och säljordrar på handelsplatsen som finns på Mina sidor. 

Norra Skog har avtal med Svensk Kraftmäkling (SKM), som är godkända av Finansinspektionen för att handla med finansiella instrument. SKM matchar köp- och säljordrar enligt angivna priser och belopp efter varje handelsperiod. Det finns fyra handelsperioder per år och du hittar datumen på handelsplatsen.

Handla med insatser

Gå till handelsplatsen på dina Mina sidor för att handla med insatser eller se dina redan lagda ordrar.

Lär dig mer

I utbildningen Handel med insatser får du lära dig mer om hur du som medlem kan köpa eller sälja dina emitterade insatser via Norra Skogs handelsplats.

Utbildningen är kostnadsfri och nås via Skogsskolan. 

Handelsregler

Vanliga frågor om handel med insatser

Lär dig mer om skogsekonomi

Att vara skogsägare är att vara företagare. Förutsättningarna att driva en skogsgård varierar och för varje ägare är rollen som företagare unik. I Norra Skogs utbildning Din Skogsekonomi får du kunskaper om företagande, ekonomi, försäkringar och värdeskapande skogsskötsel som ger dig chans att utvecklas som skogsföretagare.