Stärk din kunskap om skogen i Skogsskolan

Vill du utvecklas inom områden som skogsekonomi och skogsskötsel – eller drömmer du kanske om att ta motorsågskörkort? Då är Skogsskolan det perfekta valet för dig!

Vad är Skogsskolan?

I vår Skogsskola erbjuder Norra Skog en mix av skogsutbildningar för privata skogsägare – allt från kostnadsfria filmer till prisvärda utbildningar som fördjupar din kunskap om skogen. Oavsett om du är sugen på renodlade online-utbildningar eller en mix av digitala och fysiska träffar, har vi något som passar dina intressen. Våra digitala studiematerial ger dig friheten att utveckla din skogliga kunskap närhelst och varhelst det passar dig.

  • Lär dig om hållbart skogsbruk och hur du optimerar din skogsekonomi.
  • Få praktiska tips om hur du kan förbättra röjningen och skötseln av din skog.
  • Upptäck kostnadsfria filmer och prisvärda utbildningar för att utveckla din skogliga kunskap.

Vår ambition är att:

  • Öka kunskapen för ett aktivt och hållbart skogsbruk.
  • Höja allmänbildningen om en av Sveriges viktigaste näringar.
  • Skapa ett ökat intresse för skogsägande och skogsbruk.
  • Bidra till Norra Skogs jämställdhetsarbete genom vår satsning på utbildningar.

Utforska alla utbildningar

Ta del av hela utbildningsutbudet genom att logga in på Skogsskolan. Om du är medlem i Norra Skog kan du logga in med ditt BankID direkt. Om du inte är medlem skapar du ett konto i samband med inloggningen.

Registreringen är kostnadsfri och är inte bunden till något köptvång. Som inloggad på ditt konto kan du sedan följa dina egna studieresultat, påbörjade och avslutade utbildningar. 

Förmåner för Norra Skogs medlemmar

Oavsett om du är medlem eller inte är våra utbildningar öppna för alla. Som medlem i Norra Skog får du dock förmånliga medlemspriser på alla utbildningar. Dessutom får hela din familj kostnadsfri tillgång till samtliga grundkurser om du har tecknat ett Skogsägaravtal.

Jobba säkrare och mer effektivt i skogen

Norra Skog erbjuder motorsågs- och röjsågsutbildningar genom Skogsskolan, där vi samarbetar med engagerade och välutbildade instruktörer över hela vårt verksamhetsområde. Våra utbildare och examinatorer är alla certifierade av föreningen Säker Skog.

Det övergripande målet med utbildningarna är att minska risken för olycksfall och att förbättra arbetsmiljön. Du kan läsa mer om utbildningarnas innehåll och pris på respektive kurssida.

Vi erbjuder följande utbildningar:

 

Säker Skog

Norra Skogs praktiska utbildningar har arbetats fram och kvalitetssäkrats av Säker Skog. Föreningen Säker Skog verkar för att de som arbetar med småskaliga redskap och metoder, som motorsåg, röjsåg och fyrhjuling, ska jobba säkrare i första hand, men gärna även lättare, roligare och mer lönsamt.