Kassaflöde

Tjänsten Kassaflöde ger dig en tydlig överblick – och kontroll – över vilka inkomster och utgifter du kan förvänta dig från din skog. 

Med tjänsten Kassaflöde kan du planera din ekonomi under flera år, vilket är avgörande för att du ska kunna fatta välgrundade beslut och optimera ditt ekonomiska resultat över tid.

Vad ingår

Vår kassaflödesmodell tar hänsyn till en rad viktiga faktorer som ger dig en helhetsbild av skogsfastighetens ekonomi. Vi tar bland annat hänsyn till information om skogliga åtgärder som avverkning, skogsvårdsåtgärder, och din skogsfastighets potentiella intäkter. Därefter skapar vi en analys som hjälper dig att förstå och planera för framtiden. Tjänsten tar även hänsyn till de skatteregler som gäller för skogsägare, vilket ger dig möjlighet att optimera din skatteposition och maximera din nettovinst.

Överblick över din skogsekonomi

Med Kassaflöde ger vi dig verktygen du behöver för att nå dina ekonomiska mål som skogsägare. Maximera din avkastning, minimera riskerna och skapa en framtid för din skogsfastighet som du kan vara stolt över. Vårt mål är att stödja dig på din resa mot ekonomisk hållbarhet i skogsbruket.

Vad kostar tjänsten Kassaflöde?

Medlemspris: 5 000 kronor
Övriga: 10 000 kronor

Kombinera med tjänsten fastighetsvärdering

Men Kassaflöde är inte bara en enskild lösning – det är en del av en kraftfull kombination. Genom att kombinera Kassaflöde med vår Fastighetsvärderingstjänst får du ett verktyg som hjälper dig att navigera genom ägarskiften eller förvärv av skogsfastigheter. Med dessa båda tjänster i ryggen får du inte bara en överblick över din nuvarande ekonomiska situation, utan också en bra grund för framtida beslut.

Beställ tjänst

Vi erbjuder kostnadsfri expertrådgivning till alla skogsägare. Fyll i vårt formulär så kontaktar någon av våra skogliga rådgivare dig inom kort.

Hitta närmsta skogliga rådgivare

Om du behöver rådgivning eller har frågor som rör din skog kan någon av våra skogsinspektorer hjälpa dig. Ange var din skog finns för att hitta kontaktuppgifter till dina lokala skogliga rådgivare.

Personal på Skogsbyrån

Andreas Forsberg

Skogsekonom Skogsbyrån

Gustaf Jonsson

Skogsekonom Skogsbyrån