Om kursutbudet

Norra Skogs kunskapsportal, Skogsskolan, erbjuder lättillgängliga och prisvärda utbildningar via webb eller med inslag av fysiska träffar och praktiska övningar. Studiematerialen på webben ger dig möjlighet att lära mer om skogen när du vill och var du vill.

Våra utbildningar är öppna för alla - oavsett om du är medlem, äger skog eller inte.

Vår ambition är att:

  • ge ökad kunskap för ett aktivt och hållbart skogsbruk
  • öka allmänbildningen om en av Sveriges viktigaste näringar
  • skapa ett ökat intresse för skogsägande och skogsbrukande

Satsningen på utbildningar är ett led i Norra Skogs jämställdhetsarbete.

Våra utbildningar

Vi har samlat våra utbildningar inom kategorierna Äga och bruka skog, Skogens skötsel, Skoglig planering och ekonomi, Skogen och samhället, Hänsyn i skogen samt Kul i skogen. Kurserna är uppdelade i tre olika nivåer: Bas, Grund och Fördjupning.

Bas

Utbildningarna är kostnadsfria och körs uteslutande på webben. De kan innehålla allt ifrån korta, förklarande filmer till fakta samlade i en enklare webbutbildning.

Grund

Utbildningarna är mer heltäckande än de som erbjuds på basnivå. De innehåller ofta webbaserade delar, fakta och filmer, blandat med någon eller några fysiska träffar eller webbinarium/videomöten. Utbildningarna är belagda med kostnad. Som medlem i Norra Skog har du rabatt på våra utbildningar. Medlemmars familjer har möjlighet att få medlemspris på våra utbildningar genom vårt familjemedlemskap. Du som tecknat Skogsägaravtal med Norra Skog deltar kostnadsfritt vid dessa utbildningar. Läs mer här

Fördjupning

Utbildningarna är för den som vill djupdyka i något ämne eller någon färdighet. De kan ibland vara uppbyggda som utbildningarna på grund-nivån där fysiska träffar i skogen eller träffar via datorn blandas med faktaavsnitt på webben - eller så är de helt igenom fysiska utbildningar. Utbildningarna är belagda med kostnad. Som medlem i Norra Skog har du rabatt på våra utbildningar. Medlemmars familjer har möjlighet att få medlemspris på våra utbildningar genom vårt familjemedlemskap. Läs mer här

Bli kontaktad av oss

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med de regler som följer av GDPR. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter Integritetspolicy.
Tjänst:

Kurser och anmälan

Utforska alla våra alla våra bas-, grund- och fördjupningsutbildningar här!

Läs mer

Vad vill du lära dig som skogsägare?

Kanske känner du en törst efter något mer. Något...

Medlemspris på våra utbildningar

Som medlem i Norra Skog läser du våra utbildningar till...

Våra praktiska utbildare

I våra kurser i röj-, motorsåg och fyrhjuling är det våra...