Skogens vatten

Lär dig mer om skogens vatten i den här utbildningen.

Händer som lyfter vatten ur ett vattendrag.

Information

Nivå
Grund
Typ
Online
Tidsåtgång
ca 4 timmar
Ordinarie pris
Kostnadsfri

Om utbildningen

Ett friskt vatten är livsviktig för människor, djur och växter. Hur vi sköter skogen påverkar direkt och indirekt kvalitén på vårt dricksvatten och livet i vattnet. Ta chansen och lär dig mer om våra spännande vattenmiljöer i skogslandskapet och vilka åtgärder som bör vidtas i samband med skogsbruksåtgärder.

Du får lära dig om vattenmiljöer, hur skogsbruket påverkar vatten och vad kan du göra för att bibehålla och förbättra vattenkvalitén.

Utbildningen består av flera små illustrativa filmer och texter om livet i vattnet samt lärande, självrättande frågor. Hela utbildningen tar cirka 4 timmar och kan göras i olika omgångar.

Utbildningen är kostnadsfri och producerades i projektet Skogens vatten av Studieförbundet Vuxenskolan och Sveriges skogsägarföreningar med projektmedel från Landsbygdsprogrammet och Skogsstyrelsen.

Anmälan

Läs mer och anmäl dig genom att logga in på Skogsskolans webbplats.

Om du är medlem i Norra Skog kan du logga in med ditt BankID direkt. Om du inte är medlem skapar du ett kostnadsfritt konto i samband med inloggningen.

Som inloggad på ditt konto kan du följa dina egna studieresultat, påbörjade och avslutade kurser. 

Hitta närmsta skogliga rådgivare

Om du har frågor som rör din skog eller våra utbildningar kan någon av våra skogsinspektorer hjälpa dig. Ange var din skog finns för att hitta kontaktuppgifter till dina lokala skogliga rådgivare.