Efterbevakning vid skogsbrand

Hur förberedd är du om du skulle drabbas av brand i din skog? Och vilket är ditt ansvar som markägare? Lär dig mer i det här webbseminariet.

Information

Nivå
Bas
Typ
Online
Tidsåtgång
ca 2 timmar
Ordinarie pris
Kostnadsfri

Om utbildningen

Hur förberedd är du om du skulle drabbas av brand i din skog? Och vilket är ditt ansvar som markägare? Den 3 maj 2023 bjöd vi in till en digital skogskväll där deltagarna fick vägledning i vad man kan göra och tänka på före, under och efter en brand i skogen.

Syftet med kvällen var att öka kunskapen och medvetenheten om åtgärder och ansvar i händelse av skogsbrand. Här kan du ta del av den digitala utbildningskvällen i efterhand.

Program och medverkande

  • Välkomna! Kort information om Norra Skogs avslutade projekt ”Efterbevakning”. Erika Nilsson & Jan-Olof Lindberg.
  • Information om projekt "Överlämnande" och vad det syftar till. Rolf Björheden, Skogforsk. Förinspelat föredrag från april 2022.
  • Om skogsbrand samt ”före under och efter branden”. Fredrik Edlund, Medelpads Räddningstjänstförbund. Förinspelat föredrag från april 2022.
  • Försäkringsbolagens syn på försäkring av skog och förebyggande arbete. Johan Litsmark, Länsförsäkringar. Förinspelat föredrag från april 2022.
  • Arbete i brandskadad skog. Fredrik Edlund, Medelpads Räddningstjänstförbund och Svarte Swartling, praktisk utbildare Norra Skog. Förinspelat föredrag från april 2022.
  • Frågestund, avslutning, utvärdering

Under sändningen kunde deltagarna ställa frågor via en chatt. Har du några frågor? Skicka dem till utbildning@norraskog.se så återkommer vi med svar.

Anmälan

Läs mer och anmäl dig genom att logga in på Skogsskolans webbplats.

Om du är medlem i Norra Skog kan du logga in med ditt BankID direkt. Om du inte är medlem skapar du ett kostnadsfritt konto i samband med inloggningen.

Som inloggad på ditt konto kan du följa dina egna studieresultat, påbörjade och avslutade kurser. 

Hitta närmsta skogliga rådgivare

Om du har frågor som rör din skog eller våra utbildningar kan någon av våra skogsinspektorer hjälpa dig. Ange var din skog finns för att hitta kontaktuppgifter till dina lokala skogliga rådgivare.