Till medlemsförmåner

Barnböcker och pyssel

Barnböckerna om Skogsbarnen och våra inspirerande Skogspyssel-böcker kan beställas via Skogma.

I Norra Skogs egen barnboksserie om Skogsbarnen får du följa med på skogliga äventyr och lära dig mer om de svenska skogarna! Låt dig också inspireras till pyssel och lek ute genom våra Skogspyssel-böcker!

Många tror att den svenska skogen bara ägs av staten eller skogsbolagen, men hälften av Sveriges skogsbruk består av små familjeskogsbruk. Genom barnböckerna vill Norra Skog lyfta fram skogens roll i samhället och skapa ett tidigt intresse hos barn för skog, både kring att uppleva skogen och för att äga skog eller jobba med skog. Böckerna ska även stimulera vuxna att prata om skog med barn och unga.

Gå till hemsidan

 

Våra Skogbarnen-böcker

Böckerna i serien om Skogsbarnen riktar sig till barn i åldern 6-9 år men fungerar som högläsningsbok även för yngre barn.

Böckerna i Skogsbarnen-serien är skrivna av författaren Ulla Nordlinder och illustrerade av Gunilla Guldbrand. Både Ulla och Gunilla har vuxit upp med skogens närhet som inspiration. Bokserien har tryckts i Umeå och ges ut på eget förlag av Norra Skog.

Beställ "Malvas upptäcktsfärd"

Pixiboken kostar 20 kronor inkl. frakt. Du beställer den genom att skicka ett e-postmeddelande där du anger namn och adress dit du vill att boken ska skickas. När du fått boken hem i brevlådan betalar du enkelt via Swish.

Våra Skogspyssel-böcker

För att fler barn och vuxna ska upptäcka och inspireras av skogens alla skatter har Jenny Järvholm i samarbete med Norra Skog tagit fram en bokserie med skogsinspirerade pyssel. Våra Skogspyssel-böcker med Pyssel-Jenny har steg-för-steg-anvisningar som uppskattas av både stora och små.
 

Gör en uggla tillsammans med Pyssel-Jenny

Se fler pysselfilmer på Youtube-kanalen för Norra Skogs kunskapsportal, Skogsskolan.

Film om Hinderbana från boken "Skogspyssel - Lek och spel"

Se fler pysselfilmer på Youtube-kanalen för Norra Skogs kunskapsportal, Skogsskolan.

Film om Bondgården från boken "Skogspyssel - Lek och spel"

Se fler pysselfilmer på Youtube-kanalen för Norra Skogs kunskapsportal, Skogsskolan.