Vanliga frågor

Här nedan har vi samlat svar på några vanliga frågor. Om du inte hittar svar på din fråga kan du kontakta en skogsinspektor i ditt område eller någon av oss som arbetar med Norra Skogs utbildningar.

Svar på några vanliga frågor

Hur anmäler jag mig till kurserna?

För att påbörja en grund- eller fördjupningsutbildning behöver du logga in i kunskapsportalen. Om du är medlem i Norra Skog loggar du in på samma sätt som i appen eller på Mina sidor, med BankID eller med användarnamn och lösenord. När du loggat in som medlem får du automatiskt medlemspris på våra utbildningar. Om du inte är medlem skapar du enkelt ett konto i portalen och loggar in. 

Sedan är det bara att navigera sig in på den utbildning som du är intresserad av och klicka på ”Köp kurs” längst upp till höger på sidan. Köpet genomförs via Payson. Det finns instruktioner i de olika stegen.

Betalning med Payson

Med Payson betalar du enkelt och tryggt. Välj att slutföra köpet direkt med VISA, MasterCard och internetbank eller betala i efterhand på faktura eller delbetalning. Du kan läsa mer på Paysons egen webbsida: www.payson.se

 Payson Logo

Hur får jag kvitto för den köpta kursen?

Du får ett kvitto på köpt kurs till den e-post som finns kopplad till ditt medlemskap eller till den du angett när du skapat ett konto i portalen. Kvittot skickas från Payson.

Vad kostar kurserna?

Våra basutbildningar är alltid kostnadsfria. De kan du påbörja när du vill utan att logga in i portalen. Utbildningarna på grund- och fördjupningsnivå är belagda med en kursavgift. Vad de olika utbildningarna kostar hittar du på respektive utbildningssida. 

Jag är medlem men mitt barn är den som vill gå kursen. Hur blir det då med medlemspriset?

Vi erbjuder även medlemmars barn och personer i samma hushåll som medlem, medlemspris på utbildningar via vårt familjemedlemskap. Läs mer här om hur det går till.

Jag har tecknat ett Skogsägaravtal och kan delta i alla grundutbildningar kostnadsfritt. Hur gör jag?

Du som har tecknat avtalet loggar in i Skogsskolan med ditt Bank-ID. Systemet känner då av att du har tecknat ett Skogsägaravtal med Norra Skog och det är bara att starta eller anmäla dig till ett kurstillfälle direkt utan kostnad. Om du vill att en familjemedlem ska få del av ditt erbjudande skickar ni ett e-postmeddelande med era uppgifter till utbildning@norraskog.se så hjälper vi er ordna det. Familjemedlemmen får gärna förbereda sig genom att skapa ett konto i Skogsskolan.

Kan jag göra avdrag i mitt företag för kursavgiften?

Som enskild näringsidkare får du göra kostnadsavdrag för inköp av saker och andra utgifter som är nödvändiga för att du ska kunna tjäna pengar i din verksamhet. Du kan under vissa förutsättningar få avdrag i din näringsverksamhet för utgifter du har i samband med att du går en utbildning eller åker på studie- eller konferensresa. Tänk då på att alltid spara underlagen för dina inköp (exempelvis fakturor) och bokför dem i verksamheten. 

Du kan få avdrag för dina utgifter om utbildningen

  • har ett samband med den verksamhet som du redan bedriver och
  • den medför att din verksamhet har nytta av dina nya kunskaper.

Du får inte avdrag för en utbildning som utökar din verksamhet eller som är en förutsättning för att kunna starta en verksamhet. Läs mer på Skatteverket.se.

 

Vill du veta mer?

Erika Nilsson

Utbildningsstrateg Kunskapsportalen

070-254 98 48

Mauritz Öjbrandt

Medlemsstrateg

070-337 07 14

Medlem i Norra Skog

Som medlem i Norra Skog blir du delägare i en ekonomisk...

Vad vill du lära dig som skogsägare?

Kanske känner du en törst efter något mer. Något...

Våra praktiska utbildare

I våra kurser i röj-, motorsåg och fyrhjuling är det våra...