Skogspysselböcker – mer skog till barnen!

Skogen är en helt fantastisk plats, den är vacker och fridfull och utvecklar barns fantasi och kreativitet. För att fler barn och vuxna ska upptäcka och inspireras av skogens alla skatter har Jenny Järvholm i samarbete med Norra Skog tagit fram sin första bok med skogsinspirerade pyssel.

Jag har drömt om det här i många år. Vill så gärna att barn och vuxna ska få upp ögonen för skogen som ett skafferi med pysselmaterial som både är ekonomisk och miljövänligt, berättar bokens författare och pysselskapare Jenny Järvholm.

Jenny, som är fritidspedagog och för vissa även känd som barnprogramledare från TV, har stor erfarenhet av den frihet som barn upplever när de får vistas i skogen. Att dessutom få plocka sitt eget material och sedan skapa utifrån det ger både liten och stor en djup tillfredställelse, enligt henne. Utifrån den erfarenheten låter hon därför läsarna av boken "Tall och gran" steg för steg följa hur exempelvis en kottmyra byggs ihop men samtidigt vävs kunskapen om skogen och allemansrätten in. Detta genomtänkta koncept var något som Norra Skog gärna ville vara med och sprida. 

För oss är det viktigt att fler får en koppling till skogen och förstår dess värde. Vi vet ju att människan mår bra av att vistas i skogen och att samla in till pyssel blir ytterligare en anledning att ta sig ut, säger Erika Nilsson som lett bokprojektet. 

Boken "Tall och gran" är den första boken i en rad av planerade böcker. Även de kommande böckerna kommer fokusera på den skapar- och rörelseglädje som skogen erbjuder.

Beställ våra böcker

Våra Skogspyssel-böcker och böckerna om Skogsbarnen beställer du via www.skogma.se. Klicka på länken nedan för att gå vidare till Skogmas webbplats.

Beställning barn- och pysselböcker