Norra Skogs styrelse

Den årliga föreningsstämman är det högsta beslutande organet och där utses Norra Skogs styrelse. Styrelsen har tolv ordinarie ledamöter och två arbetstagarrepresentanter: Jörgen Ågren, Ledarna och Kjell Grönlund, GS-facket.

Torgny Hardselius

Ordförande. Född 1955. Ordförande i Norra sedan 2011. Mandattiden utgår 2023. Jord och skogsbrukare, entreprenör och maskinsäljare från Långträsk, Sjulsmark. Skogsägare i Piteå-Älvsbyn skogsbruksområde.

Stig Högberg

Vice ordförande och tidigare ordförande i Norrskog. Född 1960. Suttit i Norrskogs styrelse sedan 2016. Mandattiden utgår 2023. Självverksam skogsägare. Ordförande i Länsförsäkringar Västernorrland, styrelseledamot i Agria djurförsäkringar. Skogsägare i Medelpad Östra skogsbruksområde.

Maria Adlers

Född 1964. Ledamot i Norras styrelse sedan 2015. Mandattiden utgår 2022. Jägmästare med marknadsinriktning och vd för PiteBo. Tidigare erfarenhet inom AssiDomän. Är inte skogsägare (extern ledamot).

Karin Sandberg

Född 1964. Ledamot i Norras styrelse sedan 2015. Mandattiden utgår 2023. Teknisk doktor och civilingenjör från Skellefteå med träteknisk inriktning. Jobbar på enheten för Träbyggande, RISE, Research Institutes of Sweden. Skogsägare i Norsjö-Malå skogsbruksområde.

Oskar Sjölund

Född 1970. Ledamot i Norras styrelse sedan 2014. Mandattiden utgår 2022. Från Malå, arbetar som studie- och yrkesvägledare inom Malå kommun. Självverksam skogsägare och Norra Skogs representant i Säker Skogs styrelse. Har bred erfarenhet av medlemsfrågor. Skogsägare i Norsjö-Malå skogsbruksområde.

Lars-Eric Aaro

Född 1956. Ledamot i Norras styrelse sedan 2018. Mandattiden utgår 2023. Bergsingenjör från Luleå. Har lång och bred erfarenhet från näringslivet, bland annat vd och koncernchef för LKAB. Nu industriell rådgivare. Familjemedlem i Gällivare-Pajala skogsbruksområde.

Maria Broman

Född 1968. Ledamot i Norras styrelse sedan 2012. Mandattiden utgår 2022. Jägmästare från Nedre Bäck. Arbetar som vd för Visit Skellefteå. Skogsägare i Lövånger skogsbruksområde.

Bengt Berglund

Född 1958. Ledamot i Norrskogs styrelse sedan 2010. Mandattiden utgår 2023. Självverksam skogsbrukare från Härnösand. Driver ett eget företag inom bygg. Skogsägare i Härnösand skogsbruksområde.

Anders Jonsson

Född 1962. Ledamot i Norrskogs styrelse sedan 2008. Mandattiden utgår 2022. Vd för Sundsvall Energi. Civilingenjör från Sundsvall, Chalmers Maskinteknik inriktning energiteknik. Tidigare styrelseuppdrag inom bank, byggindustri och branschorganisationer. Tidigare regeringsuppdrag Sveriges Miljöteknikråd. Skogsägare i Sundsvall och Ragunda skogsbruksområden. Tillhör Sundsvall.

Marie Simonsson

Född 1957. Ledamot i Norrskogs styrelse sedan 2007. Mandattiden utgår 2022. Från Hammerdal. Är civilekonom och har en magisterexamen i Organizational Leadership. Driver eget företag inom affärsutveckling. Ordförande för Norra Skogs forskningsstiftelse, ordförande Torsta AB. Vice ordförande i Länsförsäkringar Jämtland, ordförande för Leader 3sam och ledamot i Tillsynsrådet för Länsstyrelsen i Jämtlands län. Skogsägare i Strömsund skogsbruksområde.

Hilda Runsten

Född 1979. Ledamot i Norrskogs styrelse sedan 2017. Mandattiden utgår 2023. Från Alsen men bor i Stockholm. Chef för lantbruksmiljöenheten på LRF. Skogsägare i Krokoms och Strömsund skogsbruksområden. Tillhör Strömsund.

Charlotta Kristow

Född 1969. Ledamot i Norrskogs styrelse sedan 2018. Mandattiden utgår 2022. Jägmästare med tidigare arbetslivserfarenhet från bland andra Södra Skogsägarna. Företagare och mångsysslare med rötterna i Ovansjö. Skogsägare i Borgsjö-Haverö och Torp-Stöde skogsbruksområden. Tillhör Borgsjö-Haverö.

Vill du kontakta någon i styrelsen? Här hittar du kontaktuppgifterna.