Vi tar pulsen på jord och skogspolitiken inför EU-valet

Norra Skog och LRF Nord bjuder in till en spännande och mycket viktig kväll på temat ”Jord- och skogspolitiken inför EU-valet 2024”.

Information

torsdag den 16 maj kl. 19.00-20.30
Scandic Plaza (Odéon), Storgatan 40 i centrala Umeå och digitalt.

Den 9 juni är det dags för Europaparlamentsval. Valet äger rum var femte år, och innebär att EU:s medlemsländer väljer ledamöter till Europaparlamentet, unionens enda direktvalda institution. Valen vi gör i juni kommer att påverka våra liv – inte minst när det gäller hur vi som jord- och skogsbrukare ska få bruka vår mark. 

Under kvällen får ni ta del av EU-politiskt panelsamtal med representanter för samtliga riksdagspartier där vi belyser ett antal för våra medlemmar viktiga jord- och skogspolitiska frågor inför det stundande EU-valet.

Mia Crawford, ansvarig för EU- och internationella frågor på LRF Skogsägarna, leder och modererar samtalet tillsammans med Norra Skogs äganderättsjurist Ida Nyberg.

Vi möts i cafésittning och från kl. 18.30 bjuds det på kaffe eller the samt Västerbottenssmörgås (Endast för bokade deltagare - FULLBOKAT) Arrangemanget kommer även att webbsändas live, så du som inte har möjlighet att vara på plats kan delta digitalt.

Välkommen att följa livesändningen digital här

 

Har du frågor om kvällen? kontakta Erik Jonsson på 070-656 10 22.

Deltagande politiker:

• Johan Danielsson (S)
Före detta bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister i regeringen Magdalena Andersson. Tidigare EU-parlamentariker och förhandlare i vägtransportfrågor. Johan står som nummer två på Socialdemokraternas kandidatlista. Från Borlänge.

• Micaela Löwenhöök (M)
Ordförande för Moderaterna i Skellefteå. Ledamot i Skellefteå kommunfullmäktige. Micaela står som nummer sju på Moderaternas kandidatlista till EU-valet.

• Beatrice Timgren (SD)
Riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Ordinarie ledamot i miljö- och jordbruksutskottet samt suppleant i EU-nämnden och Europarådets svenska delegation. Beatrice står som nummer två på partiets kandidatlista till EU-valet. Från Ekerö.

 • Elin Söderberg (MP)
Riksdagsledamot från Umeå. Miljöpartiets talesperson för klimat och landsbygd och ledamot i näringsutskottet. Elin, som dock inte kandiderar i EU-valet, är även suppleant i EU-nämnden samt miljö- och jordbruksutskottet.

• Emma Wiesner (C)
Europaparlamentariker från Västerås. Ledamot i utskotten: miljö, klimat, energi, industri samt jord- och skogsbruk. Emma som även är ledamot i delegationen för nordiskt samarbete står som nummer ett på Centerpartiets kandidatlista till EU-valet.

• Roland Sjögren (KD)
Kommunstyrelsens ordförande i Lycksele samt ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse. Kommunalrådet Sjögren står som nummer 17 på Kristdemokraternas kandidatlista till EU-valet.

• Carolina Gustafsson (V)
Ordinarie ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse och ordförande i kvinnors organisering. Carolina står som nummer tre på partiets kandidatlista till EU-valet. Från Kiruna.

• Alex Nilsson (L)
Ledamot i Liberala ungdomsförbundets förbundsstyrelse samt LUF:s EU- och utrikespolitiska talesperson. Alex, som är från Umeå, står som nummer 38 på Liberalernas kandidatlista till EU-valet.


Varmt välkomna!