Invigning av skogs- och vattenslinga i Fredrika

Norra Skog med Bjurholm-Fredrika Skogsbruksområde (SBO) inbjuder till en trevlig och intressant dag för hela familjen. Vi inleder med att inviga den nya skogs- och vattenslingan längs Råtjärnbäcken.

Information

Lördag 17 augusti, kl 11.00 - 15.00
Råtjärnbäcken, Baksjöliden Fredrika

Efter invigningen kommer vi att i grupper kunna gå slingan för att få veta mer om djur, växter och miljö i vattendraget. Spännande blir det att med ”vattenkikare” se allt som rörs i bäcken.
Vi får chansen att prata om skogliga åtgärder med fokus på vattenhänsyn i ett aktivt skogsbruk.
Vid andra aktiviteter kollar vi områden där vi kan följa fröet och plantans väg mot att bli ett träd. Självklart får man också prova på att sätta en egen planta. Hur ser det ut där skogsvården är eftersatt eller där vi röjt ett ungskogsbestånd? Hur fungerar en elektrisk röjsåg? 

Under dagen blir det också lekar och tävlingar för alla åldrar.

Vi bjuder naturligtvis på fika och under dagen serveras även korv med bröd. 
Självklart ska barnen också få något extra. 
Tänk på att ha oömma skor/ev. stövlar. Kan vara bra att också ta med en filt/campingstol el dyl. 
Tipsa gärna andra om aktiviteten och försök om möjligt att samåka med någon.

Ingen anmälan krävs men har du frågor kan du kontakta:
Björn-Erik Lilja, inspektor 072-141 68 55 el Magnus Strömberg, 070-222 80 64

Medverkar under dagen gör Torbjörn Skoog (en skogsägare som länge jobbat med vattenfrågor), våra inspektorer samt förtroendevalda på vårt skogsbruksområde.

Så här hittar du till aktiviteten: https://maps.app.goo.gl/y5twt9DBcWx9Jxjv5
Från Fredrika, kör norrut väg 591. Ta sedan väg 592 ca 11 km förbi Baksjöliden, därefter liten skogsväg mot målet, skyltat. Kommer du från andrahållet, ta av i Skarda till väg 592, kör ca 16 km. Skyltad skogsväg mot målet. På platsen finns P-vakter, följ deras anvisningar.

Välkommen till en spännande familjedag!

GRIP on LIFE

Skogs- och vattenslingan har tagits fram i projekt GRIP on LIFE med bidrag från Europeiska unionens LIFE-program. I projekt GRIP on LIFE arbetar myndigheter, skogsägarföreningar och intresseorganisationer tillsammans för att värna värdefulla vattendrag och våtmarker i skogslandskapet. Målet är att förbättra miljön och förutsättningarna för djur och växter som lever i vattendrag.