Lediga tjänster

Här hittar du våra lediga tjänster. Om det inte finns några lediga tjänster så kan du alltid lämna en allmän intresseansökan, annars är du varmt välkommen tillbaka vid ett senare tillfälle.

Skogsekonom till Norra Skog (Luleå)

Norra Skog är en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog. Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs utav 27 000 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vi är en framtidsfrämjande innovatör för den moderna skogsföretagaren som ser att livet, i och med skogen, förändras med människor som äger och brukar den. Vårt mål är att utveckla värdet av livet och råvaran i norrländska skogar. Därför är den skogliga organisationen nära skogsägarna som omfattar elva virkesområden med ett 30-tal lokalkontor, från Medelpad i söder till Tornedalen i norr med huvudkontoret i Umeå. Koncernen driver tre sågverk, har flera förädlingsenheter och en unik stolpfabrik. Inom Norra Skogs koncern arbetar cirka 600 personer.

Publicerad: 2020-09-04

Om skogsbyrån
Skogsbyrån levererar skogsekonomiska tjänster och fastighetsförmedling till medlemmar och externa kunder. Vi är idag nio skogsekonomer och tre fastighetsmäklare stationerade på 6 orter inom Norra Skogs verksamhetsområde.

Tjänsten
Arbetsuppgifterna innehåller både ekonomiska och juridiska frågor. I arbetet som Skogsekonom ingår att erbjuda hjälp och stöd i form av kvalificerad ekonomisk rådgivning i skogliga tjänster. Rådgivningen består av frågor gällande värderingar, fastighetsbeskattning, ägar- och generationsskiften m m. Du kommer att utföra det dagliga arbetet i nära samarbete med Skogsinspektorer och Skogsbyråkollegor i Luleå. Resor ett par dagar/vecka till de lokala kontoren ingår i tjänsten.

Vem är du - Personliga egenskaper
För att passa i rollen ser vi att du är kommunikativ och har förmågan att samarbeta framgångsrikt med olika människor. Du inger förtroende och kan lätt sätta dig in i vad kunden behöver eftersom du har bred erfarenhet i området. Prestigelöst delar du med dig av dina kunskaper till kollegor, och trivs med att informera och tala inför andra. Vidare är du van att driva ditt arbete självständigt på ett effektivt sätt med ordning och reda. Som person är du engagerad och kvalitetsmedveten och du har förmåga att fatta nödvändiga beslut. Du trivs även med att ta stort ansvar, egna initiativ och att göra affärer.

Utbildning/Kvalifikationer
Vi söker dig som har lång erfarenhet från arbete med skogsekonomi. Du är civilekonom alternativt har du genomgått en högre skoglig utbildning med ekonomisk inriktning. Vi ser att du har erfarenhet från arbete med skogsekonomi, värdering, fastighets- och skogsbeskattning. Goda kunskaper i officepaketet samt det svenska språket både muntligt och skriftligt. Meriterade är kunskaper inom fastighetsbildning, familje- och fastighetsrätt. Kanske har du arbetat som konsult inom skoglig rådgivning.

Krav
Civilekonom alternativt högre skoglig utbildning med ekonomisk inriktning.

Goda kunskaper i Officepaketet.
Goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt.
Körkort klass B är ett krav.

Meriterande
Kunskaper inom fastighetsbildning, familje- och fastighetsrätt.
Lantmäterikunskaper.
 Juridiska kunskaper inom familje- och fastighetsrätt.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt.

Fackliga företrädare;
Klas Redestig, Unionen tfn: 070 336 04 17
Tobias Strömberg, SACO/ Sveriges Ingenjörer tfn: 070 658 10 90

Sista ansökningsdag: 2020-10-04

Rekryteringsprocessen
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Kompetenslaget. För frågor om tjänsten, kontakta Ola Pettersson eller Monica Eliasson.

Du är välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan:

Var hittade du information om denna tjänst?

Intresseanmälan

Hittar du inget jobb som passar dig just nu? Här kan du skicka in en intresseanmälan och ladda upp ditt CV.