Vässa dina skogskunskaper i Grundkurs Skog

Grundkurs Skog består av åtta kursavsnitt som du genomför när det passar dig, ett seminarium på webben och en praktisk utedag i skogen. Anmäl dig och häng med oss ut i skogen!

Grundkurs Skog ger dig en bra grund för att gå vidare med planer och strategier för ditt skogsägande. Kursen passar även dig som funderar på att bli skogsägare, har kontakt med skogsägare i olika frågor, eller bara vill lära dig mer om skog och skogsbruk.

Du behöver inte vara medlem i Norra Skog för att delta och du kan genomföra kursen oavsett var i landet du bor eller var din skog är belägen.

Efter genomförd utbildning ska du veta vad det innebär att äga och bruka skog, hur de olika faserna i det hållbara skogsbrukets kretslopp ser ut samt fått inblick i hur ett lönsamt skogsbruk förenas med god miljöhänsyn.

Kursen består av: 

  • Åtta kursavsnitt (som du genomför vid valfri tidpunkt)
  • Seminarium på webben
  • Praktisk utedag i skogen (tider och platser här nedan)

Du kan påbörja kursen när som helst under året. Alla kursens delar kan genomföras i valfri ordning.

  • Kursen avslutas med ett kunskapstest
  • Du erhåller ett kursintyg efter godkänt resultat på kunskapstestet

 
Utedagar 2021
Tid: 12.00-17.00
Utbildare: Mauritz Öjbrand

14 april – Göteborg

21 april – Stockholm
4 maj – Sundsvall
11 maj – Umeå
2 juni – Luleå (Melderstein)
16 juni – Skellefteå
11 augusti – Krokom
18 augusti – Lit
1 september - Kalix
8 september – Lycksele
22 september – Örnsköldsvik
6 oktober – Sollefteå
7 oktober - Hammarstrand

Pris
Medlemspris: 1 440 kronor exkl. moms, 1 800 kr inkl. moms
Ordinarie pris: 2 400 kronor exkl. moms, 3 000 kr inkl. moms

Anmälan
> Läs mer och anmäl dig här

Vid frågor - tveka inte att kontakta någon av våra skogliga rådgivare eller utbildaren! Kontaktuppgifter till våra skogsinspektorer hittar du här.

Med anledning av Covid-19: Utbildningen genomförs i mindre grupper utomhus varför vi i dagsläget planerar erbjuda utbildningstillfället som planerat. Om läget ändras och nya rekommendationer kommer från myndigheterna kommer vi att, tillsammans med anmälda deltagare, sätta nya datum. Du kan alltså känna dig trygg med att vi inte kommer ställa in helt, utan enbart planera om, om omständigheterna kräver det av oss. Vi ber också dig som känner dig sjuk att följa uppmaningen om att stanna hemma.